Parkeerzones en vergunningen

In grote delen van Haarlem kunt u vrij op straat parkeren, maar niet overal. Haarlem is opgedeeld in drie parkeerzones. Wilt u in één van deze zones uw auto parkeren, dan moet u betalen. Zone B is de binnenstad, zone C bevat de aangrenzende gebieden ten noorden, oosten, zuiden en westen daarvan en zone S is Schalkwijk. Voor een uitgebreide beschrijving van welke straten in welke parkeerzone liggen, verwijst HaarlemWonen naar de website van de Gemeente Haarlem. Op zon- en feestdagen kunt u in heel Haarlem gratis parkeren op straat.

Parkeervergunning

Woont u in één van bovenstaande zones, kunt u een parkeervergunning aanvragen. Met een parkeervergunning voor zone B Binnenstad kunt u bijna overal in de binnenstad parkeren zonder te betalen. In sommige straten geldt de parkeervergunning alleen buiten winkeltijden.
Een parkeervergunning voor zone C kunt u alleen gebruiken in de subzone waar u woont (noord, oost, zuid of west). In zone S komen alleen de bewoners van de flat aan de Costa del Sol, bij het winkelcentrum, in aanmerking voor een parkeervergunning. 

Betaalmogelijkheden

Naast contante of pinbetalingen bij parkeermeters kunt u in Haarlem uw parkeergeld betalen met Park-line, Parkmobile, SMS Parking en Yellow Brick.